петък, 4 ноември 2011 г.

Кебап с воденички

700 гр.пилешки воденички;
1 гл.кромид лук;
1 кг.домати ;
2-3 скилидки чесън;
1 с. л червен пипер;
сол;
3 с.л. брашно;
2 дафинови листа;
4-5 зърна бахар;
черен пипер;
олио;
магданоз;

Сваряваме в подсолена вода добреизмитите воденички.Обелваме доматите и ги пасираме.
В олиото задушаваме за кратко наситнения лук и като остане на мазнина към него прибавяме брашното и лекичко го запържваме.Изсипваме доматения сок в тенджерата заедно с червения пипер и нарязаните скилидки чесън.Прибавяме воденичките.Посоляваме ястието слагаме дафиновия лист и зрънцата бахар.Оставяме да покъкри за около 20 мин. като от време на време го разбъркваме.
При сервиране поръсваме с черно пиперче и магданоз.

Добра гарнитура към кебапа е чашка бял ориз.

Ефирен сладкиш

тесто:

250 гр. бисквити;
200 гр.маргарин;
1 яйце;
1 жълтък;

крем:

1 нишесте <Ванилия>;
500 мл.пресно млеко;
4 с.л. захар;

заливка:

4 белтъка;
1 ч.ч захар;
2 ванилии;
1 с.л. ябълков оцет;
60-70 гр. филиран бадем;

Натрошаваме бисквитите.Объркваме ги с маргарина ,яйцето и единия жълтък.
Разстиламе сместа на дъното/падащо/ на тортена форма и запичаме във фураната на 180 за около 30 мин..Охлаждаме го.
В 200 мл. от студеното млеко разбиваме нишестето.Прибавяме тази смес в останалото млеко ,включваме и захарта.Варим крема до нужната гъстота-оставяме го настрани да поизстине.
В сух и чист съд разбиваме белтъците,захарта ,валилите и оцета на гъст целувчен сняг.
Намазваме изстиналата бисквитена платка с баниловия крем.Върху сладкиша
разпределяме белтъчната смес и поръсваме с бадемите.
Запичаме за 10-15 мин. в предварително загрята фурна на 150 градуса.

Много се надявам да Ви се услади и на Вас ,така както и на нас!



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...