петък, 2 декември 2011 г.

СВИНСКО МЕСО С ПРЕСНО ЗЕЛЕ И ДЮЛИ

продукти:

1 зелка /около 1,500 кг./;
0,500 кг.свински гърди /без кост/;
4 бр.дюли;
0,500 кг.консервирани домати;
2 ч.л.червен пипер;
2 ч.л.сол;
1 ч.л. черен пипер;
олио;

Нарязваме зелето и дюлите и ги мушкаме в керамичния гювеч , към тях прибавяме наситнените /пасирани/домати.
Овкусяваме  с червения и черния пипер.Посоляваме и прибавяме нарязаните на удобни за нас парчета свински гърди.Разбъркваме и сипиваме мъъъъъничко олио.
Похлупваме и пъхаме ястието за 2 часа във фурната .Печенето се осъществява :)
на 150-180 градуса.
Много вкусно ястие!
Дюлата придава един уникален вкус.
Дано е и по Вашия вкус!

СОЛЕНИ МЪФИНИ вид №1

продукти:за около 16 броя

1 коф.кисело млеко /400 гр./;
300 гр.брашно;
2 бр.яйца;
100 гр.шунка;
150 мл.олио;
5-6 бр. кисели краставички;
1 червена чушка;
1 зелена чушка;
1 стрък праз;
1 ч.л.сол;
1 бакпулвер;
ронена чубрица;

Погасяваме бакпулвера в киселото млеко.Прибавяме яйцата и разбъркваме добре,след което включваме и олиото в сместа.
Нарязваме на кубчета шунката и я изсипваме в тестото заедно с наситнените чушки,кисели краставички и праз.Посоляваме и овкусяваме с ароматната чубрица.Постепенно,лека полека сипваме брашното като ритмично разбъркваме.
Готовата  смес разпределяме с лъжица във формичките за мъфини/при мен са силиконови и при тях не е нужно намасляване/.
Печем на вентилатор в предварително затоплена фурна на 160 градуса за около 20-25 мин.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...