понеделник, 2 юли 2012 г.

ТРОЕН СЛАДКИШ



продукти :

за блат:
1 пак.чаени бисквити с орех;
2 с.л.маргарин;

за крем 1:

500 мл.вода;
2 бр.жълтък;
1 ч.ч.захар;
6 с.л. брашно;
1 бр.ванилия;
30-40 гр.краве масло;
2 бр.желатин;

крем 2:

2 бр.портокал-сока;
100 гр.пъпеш/1 резен/;
6 с.л.пудра захар;
2 бр.белтък;
1 бр.желатин;

Накисваме необходимия желатин както следва в една купичка един,а в друга два.Чакаме да набъбне:)).

Започване с приготвянето на крем 1.

В половин литър студена вода с помоща на тел разбиваме брашното,захарта,жълтъците и ванилията.Слагаме тенджерката на котлона и пускаме маслото в течноста.Постепенно разбъркваме до като се сгъсти кремчето.
Изчакеваме малко да изстине и разбъркваме с разтворените на водна баня два желатина.
Прибираме за около двадесет минути в хладилник.

Намачкваме пъпеша с вилица и го разбъркваме със сока от портокал и пудрата захар.
Разбиваме белтъците на сняг и внимателно съединяваме с плодовата смес.
Прибавяме и разтворения желатин.

Натрошаваме бисквитите и ги объркваме с маргарина.
Слагаме сладкарски пръстен върху чинията за сервиране и в него изсипваме бисквитените трохи,които хубаво притискаме.

Отгоре им изсипваме крем 1,който леко е започнал да се желира,а върху него изсипваме и крем 2,който също е започнал да се стяга.
Прибираме в хладиник за 2 часа.
Както личи от името на сладкиша би трябвало кремчетата да са три:))))
Да стават три,защото крем 2 се разделя на белтъчен и плодов:)))
Сладкиша се държи в хладилник и е прекрасен десерт,който "горещо"Ви го препоръчвам.
Да Ви е вкусно!


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...