вторник, 5 февруари 2013 г.

ПАРФЕ ТОРТА "Аmaretto"


продукти:

2 готови-пандишпанови блата;
400 мл.сладкарска сметана;
80 мл.пресно млеко;
80 мл."Аmaretto";
300 гр.млечен шоколад;
2 пак.желатин;

Накисваме желатина и когато хубаво набъбне го разтапяме на водна баня.
Разбиваме сметаната  заедно с половината от ликьора на гъст крем .Не спираме да бъркаме и докато изсипваме на тънка струйка желатина.
Разтопяваме   шоколада заедно с 2/3 от пресното млеко на водна баня.
В тортена форма с падащо дъно поставяме единия блат,който сиропираме със смес от останалото пресно млеко и половината от бадемовия ликьор.
Изсипваме сметанови крем и пъхваме за 15-20 мин. в хладилник/трябва леко да се стегне/.Изкарваме формата и изсипваме на тънка струйка стопения шоколад.Поставяме и втория блат,върху който с четка разпределяме останалия шоколад.
Украсяваме по желание с корнфлейкс/ядки,кокос,.../.
Прекрасна торичка,а и лесна !
Не успях да снимам в разрез,но може да се доверите .............ако не на мен,то на съставките:)


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...