понеделник, 24 август 2015 г.

ПЪЛНЕНО СВИНСКО ФИЛЕ С МАСЛИНИ


продукти:

500-600 гр.свинско контра филе;

***плънка:

100 гр.маслини печена "Стафида";
2 пържени и обелени люти чушки(по желание);

****марината за месото:
сол;
пушен пипер;
черен кимион;
зехтин;

***заливка за печене:

3 с.л.соев сос;
4-5 с.л.зехтин;
250 мл.вода;

Вземаме месото и с помощта на остър нож го "обелваме"...така получаваме бълго,правоъгълно парче месо с дебелина около сантиметър.Подправките за мариноването не съм конкретизирала като грамаж,защото направих ароматната марина на око.....обърках ги и с тях намазах крехтината.Оставих в хладиника за половин час,но ако имате повечко време на разположение може и по-дълго да си стои на хладничко.
Подреждаме плънката и навиваме по дължина на стегнато руло.Завиваме с алуминиево фолио като престягаме.
Слагаме пакетчето в тавичка.Сипваме водата и печем за час на 170С.След това отвиваме и запичаме за загар поне 10 минутки.
Да Ви е сладко!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...