понеделник, 9 септември 2013 г.

ДЕСЕРТ С КАРАМЕЛЕНИ ПРАСКОВИ "ИЗИ"


продукти:

300 гр.хрупкаво (кокосово)мюсли "IZZI";
550 мл.пресно млеко;
5-6 дребни праскови;
10 с.л.захар;
1 пак.пудинг(за бързо и студено приготвяне);

сладко от горски плодове-за аранжиране;

С 150 мл.пресно млеко заливаме мюслито и оставяме да се абсорбира течността за около 40-50 мин..
Обелваме и разполовяваме прасковите.Подреждаме половинките с отвора на горе в тавичка.Поръсваме със захар и печем за 20-30 мин.във фурната на 180С.

С останалото количество млеко заливаме прахообразния пудинг и правим сгъстяването с помоща на миксер.
В тортена форма изсипваме мюслито и го разпределяме.заглаждайки.
Подреждаме карамелените прасковки и заливаме с крема.
Украсяваме със сладкото и с парченца печена праскова(ако сме оставили).
Прибираме за час-два в хладилник.
Не очаквайте твърд десерт,но пък е великолепен и лек.
Мога да вметна,че ако със същата последователност на подреждане приготвим десерта в чаши-пак няма да сгрешим:))))))

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...