петък, 4 септември 2015 г.

СЛАДКИ МАРИНОВАНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ

продукти:

1,500 кг.червена капия;
3-4 бр.моркови;
1 гл. чесън;
1 връзка кервиз;
500 мл.оцет;
300-400 гр.захар;
1 с.л.сол;
3-4 с.л.олио(зехтин);

Печем и обелваме месестите и добре узрели чушки с дръжките.
Прибавяме съм тях почистените и едро нарязани скилидки чесън,моркови и кервиз.
В тенджерка смесваме оцета,захарта,солта и олиото и разбьркваме върху включения котлон до стопяването на захарта.
Заливаме зеленчуците.Съхраняваме в хладилник.




БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...