петък, 4 септември 2015 г.

СЛАДКИ МАРИНОВАНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ

продукти:

1,500 кг.червена капия;
3-4 бр.моркови;
1 гл. чесън;
1 връзка кервиз;
500 мл.оцет;
300-400 гр.захар;
1 с.л.сол;
3-4 с.л.олио(зехтин);

Печем и обелваме месестите и добре узрели чушки с дръжките.
Прибавяме съм тях почистените и едро нарязани скилидки чесън,моркови и кервиз.
В тенджерка смесваме оцета,захарта,солта и олиото и разбьркваме върху включения котлон до стопяването на захарта.
Заливаме зеленчуците.Съхраняваме в хладилник.




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...