неделя, 26 октомври 2014 г.

ЗИМНА ПИЛЕШКА СУПА С КЕРВИЗ(ЦЕЛИНА)


продукти:

1 бр.пилешки фенер;
2-3 бр.моркови;
1 стр.праз лук;
1 гл.целина;
6-7 стр.целина;
1 каф.ч.ориз;
50 гр.краве масло;
черен пипер;
сол;

***застройка:

1 лимон(сок);
1 яйце;

В подсолен литър и половина вода сваряваме пилешкия фенер,след което обезкостяваме,а бульона прецеждаме.
В бульона прибавяме ситно нарязаните моркови,глава и стебла кервиз и праза.След около 20-30 мин изсипваме в тенджерката и оризчето(ако се налага добавяме още малко подсолена вода(или бульон).
Застройваме със сок от един лимон и едно яйце.
Готовата супа подправяме с кравето масло,черния пипер и свежите,ситно нарязани кервизени листа.



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...