четвъртък, 24 март 2016 г.

РИЗОТО С ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ

продукти:

500 гр.пилешки воденички (сварени);
1 ч.ч.ориз;
3 ч.ч. бульон ; 
1/2 стр.праз лук;
1 бр.зелена чушка;
1 бр.морков;
30-40 мл.олио;
черен пипер;


магданоз; 

Загряваме олиото в удобен съд.За 3-4 мин.запържваме едро нарязания праз(нарязали сме го на кръгчета.Добавяме ситно нарязаните на кубчета чушка и морков,заедно с ориза.след още 3-4 мин.добавяме и наситнените воденички и 1/3 от бульона.Когато течноста се усвои добавяме още една чаша бульон....,а след поемането и на това количество сипваме и последната порция течност.
Поднасяме със свеж магданоз и уханен ,пресносмлян черен пипер!
Аз обичам това ризото,гарнирано и с лимонов сок,,,така че ако решите опитайте го и по този начин !:)






"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...