четвъртък, 24 март 2016 г.

РИЗОТО С ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ

продукти:

500 гр.пилешки воденички (сварени);
1 ч.ч.ориз;
3 ч.ч. бульон ; 
1/2 стр.праз лук;
1 бр.зелена чушка;
1 бр.морков;
30-40 мл.олио;
черен пипер;


магданоз; 

Загряваме олиото в удобен съд.За 3-4 мин.запържваме едро нарязания праз(нарязали сме го на кръгчета.Добавяме ситно нарязаните на кубчета чушка и морков,заедно с ориза.след още 3-4 мин.добавяме и наситнените воденички и 1/3 от бульона.Когато течноста се усвои добавяме още една чаша бульон....,а след поемането и на това количество сипваме и последната порция течност.
Поднасяме със свеж магданоз и уханен ,пресносмлян черен пипер!
Аз обичам това ризото,гарнирано и с лимонов сок,,,така че ако решите опитайте го и по този начин !:)






СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...