вторник, 1 септември 2015 г.

ИНДИЙСКА "ХАЛВА"ОТ ТИКВА


продукти:

500-600 гр.тиква;
200-250 гр.захат;
1 ч.л.канела;
1/2 ч.л.ванилия;
30-40 мл.олио;
1 щипка морска сол;

сусам;

В подсолена с морската сол вода сваряваме тиквата до пълната и готовност.
Отцеждаме я от водата и с ръчна преса я намачкваме.
В тенджерка или касерола загряваме олиото и изсипваме тиквеното пюре.Добавяме и захарта заедно с ароматите.Бъркаме около 20-30 мин.докато получим гъсто,ама много гъсто пюре.
Изсипваме в правоъгълна тавичка и заглаждаме.Поръсваме с предварително запечения сусам и прибираме в хладилник до пълното изстиваме.
Поднасяме като при наличност и желание гарнираме с пресни,сезонни плодове.
Може да разпределим халвата в индивидуални съдове!






МАСЛЕНИ, ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ С ЦВЕТЯ

състав:150гр.меко, краве масло;2 жълтъка; 100 гр.пудра захар;~150гр.фини,овесени ядки;~100гр.брашно;2с.л.пресно млеко(сметана) аранжира...