вторник, 26 февруари 2013 г.

ТЕЛЕШКО СЪС СУШЕНИ СЛИВИ


продукти:

1-1,200кг.телешки врат с кост:
1 бр.тиквичка;
1 бр.зелена чушка"Севрия";
3 бр.кромид лук;
1-2скил.чесън;
10-15 бр.сушени сини сливи без костилка;

* за овкусяване:

4 с.л.соев сос;
1 с.л.сол;
2 ч.л.черен пипер;
2 с.л.кетчуп;
100 мл.олио;

Обезкостяваме месото и нарязваме на средни късове.Нарязваме на едри полумесеци кромида и на жулиени тиквичкатаи ги объркваме с месото, скилидката чесън(наситнена) и шайбите чушка.Пускаме в купата и сливите.Заливаме с продуктите,които са необходими за овкусяването и оставяме за 2-3 часа в хладилник.
В удобен съд(аз приготвих ястието в голям и дълбок уок)изсипваме съдържанието на купата и прибавяме около 700 мл.вода.Задушаваме до момента на готовност на месото(ако сметнете за необходимо добавете още вода) и до извирането на цялата течност.
Поднасяме според вкуса си.Може да сервираме само със салата,но аз направих подложка от задушен ориз с моркови и беше прекрасно:)

ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...