неделя, 30 ноември 2014 г.

БИРЕНИ ХЛЕБЧЕТА С ДЖОДЖЕН


продукти:

125 гр.краве масло;
500 мл.бира;
1 бр.бакпулвер;
1-2 с..л.сух джоджен;
1 с.л.захар;
1 с.л.сол;
брашно на око;

жълтък за намазване;

кашкавал/сирене за плънка;

Изсипваме бирата в дълбока купа в едно с бакпулвера,солта и захарта.Прибавяме джоджена и мекото масло.Разбиваме с миксер като постепенно добавяме брашното.Трябва да получим меко,не лепящо тесто,което разделяме на 10-12 топчета.Оставяме за двайсетина минутки да почине.
С точилка разточваме всяка топка на елипса като в единия край поставяме парченце кашкавалче или натрошено сирене,завиваме и оформяме питките.

Нареждаме ги в тавичка,покрита с хартийка.С остър нож правим разрез.С разбития жълтък намазваме печивата.Пъхваме в предварително загрятата фурна и печем на 170 С.




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...