четвъртък, 21 април 2016 г.

ПИЛЕ С ШАФРАНОВ СОС


продукти:

1 кг.пилешки пържолки от бут;
200 мл.течна ,готварска сметана;
200 гр.заквасена сметана;
2 с.л.олио(зехтин);
2 щипки шафран;
2 щипки бял пипер;
2 щипки къри;
сол;
В течната сметана накисваме шафрана!
Нарязваме месото на хапки.посоляваме и добавяме олиото.В тенджерка запържваме за 5-6 мин.,след което похлупваме и оставяме да се задушава с 50 мл.вода.От време на време отхлупваме съда и разбъркваме.Когато се уверим в готовността на месото заливаме със сметаната и шафрана,добавямеб заквасената сметана и подправките!
Опитайте,а ако ще посрещате приятели,определено си подгответе предварително рецептата....


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...