вторник, 10 юни 2014 г.

ПИЛЕШКА ЧОРБИЧКА В КОМПАНИЯТА НА ЕДНА ГРИЖОВНА МАЙКА





продукти:

300 гр.пилешко месо;
3 бр.моркови;
2-3 бр.картофи;
1/2 вр.магданоз;
сол;
черен пипер;

лимон;

В подсолена вода сваряваме пилешкото.
Прецеждаме бульона,а месцето накъсваме.
В пилешкия елексир(бульона) прибавяме късчетата месо,настърганите картофи и морков като не забравяме и наситнените магданозени дръжки.
Сваряваме зеленчука и вече сме готови за сервиране.
Поднасяме с поръска от прясно смлян черен пипер и свеж магданоз...,оооо не забравяме и лимончето:))).


А сега да ви запозная и с една от многото мили лястовички.....Прекрасни същества....
Искрено и се радвах докато чаках мъничките и пиленца да разтворят човчици...
Красавица!





СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...