четвъртък, 5 юни 2014 г.

РЕНЕСАНСОВ СЛАДКИШ


продукти:

1 козунак;
2 бр.яйца;
1 средна ябълка;
1 средна праскова;
5 с.л.начупени ядки;
3 с.л.захар;
2 с.л.ром/коняк;
1/2 ч.ч.газирана вода;
1 ч.л.бакпулвер;

3 с.л.олио;

Натрошаваме в купа козунака и ако е по-сух го навлажняваме с 1 ч.ч. вода.Изчакваме да попие течността и чукваме двете яйца.Сипваме и газираната вода ,в която сме погасили бакпулвера.Ароматизираме с алкохола .
Дъното на тавичката,в която ще печем сладкиша постиламе с хартия,която намазняваме с трите супени лъжици олио.
Изсипваме и заравняваме тестото.Подреждаме ябълковите и прасковините резанчета и поръсваме със захарта и ядките.


Печем във фурната на 170С до" суха клечка".


ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...