петък, 23 ноември 2012 г.

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ЧЕРВЕНО ВИНО



продукти:

800-1000 гр.пилешки гърди;
2-3 стр.праз;
1 морков;
1 гл.кромид-лук;
300 гр.гъби/печурки/;
1 бр.домат;
1 ч.ч.червено вино"Мавруд";
1 ч.ч.вода;
100 мл.олио;
1 ч.л.млян джинджифил;
1 с.л.ронена чубрица;
1 ч.л.черен пипер;
1 с.л.сол;

В глинен гювеч объркваме нарязаното на парченца месо с едро нарязаните зеленчуци.Подправяме с ароматите и солта.
Поливаме месцето с виното,водата и олиото.
Поставяме съда на котлона/може да го приготвим и във фурната-въпрос на решение:)/,който включваме на 1-ва степен.След половин час увеличаваме на 2,5-та степен.Готвим на бавен огън/да не спукаме гювеча/.Приготовлението изисква време,но пък в никакъв случай не изисква вашето внимание.

Поднесох го върху канапе от пресни спагети.Тях приготвих като във врящата вода сипвам 1 ч.л.сол и пускам спагетите за 4 мин.Изцеждаме водата и сме готови.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...