четвъртък, 6 септември 2012 г.

ФЕТУЧИНИ С ПИЛЕШКО


продукти:

250 гр.фетучини;
1/2 бр.пиле;
1 морков;
2 тиквички;
1 чушка;
1 малка гл.лук;
сол;
черен пипер;
кимион;
олио;

заливка:

1 ч.ч.пресно млеко;
100 гр.топено сирене;
100 гр.кашкавал;
1 яйце;

Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме.
В пилешкия бульон сваряваме фетучините-al dente :)).
Моркова,чушката и лукът се обелват и нарязват на дребни кубчета.Тиквичките ги измиваме,без да ги белим и наситняваме на зарчета:).
Объркваме фетучините с пилешкото месо зеленчуците като междувременно подравяме с ароматите и допълнително сол.

Сместа изсипваме в тавичка,поливаме с малко олио и половин чаена чаша от бульончето.
Печем във фурната за 30-40 мин. само да долен реотан.

Заливката се приготвя като кашкавала се настъргва,а топеното сирене се нарязва на дребно.Разбиваме яйцето с пресното млеко и прибавяме към кашкавала и сиренето.
Разпределяме гъстата заливка и печем за още 10-15 мин.на цяла фурна.
Да Ви е вкусно!

ВРЪТНАТ СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ



продукти:

5-6 бр.праскови;
2 с.л.кафява захар;

2 бр.яйца;
1 ч.ч.захар;
1/3 ч.ч.олио/зехтин/;
2 с.л.портокалов ликьор;
1 с.л.смляно кафе;
1 ч.л.сода за хляб;
1 с.л.кисело млеко;
1 1/2 ч.ч.брашно;


Измиваме,обелваме и разполовяваме прасковите.С двете лъжици кафява захар поръсваме дъното на тавичката,която сме подготвили за сладкиша.Подреждаме половинките на прасковите с разрязаната им част надолу.
Погасяваме содата в киселото млеко.Прибавяме яйцата и захарта.Постепенно включваме олиото,кафето,ликьора,брашното.
Полученото тесто изсипваме върху плодовете.
Печем сладкиша на 160С до готовност.
Когато леко поизстине връткаме/обръщаме:)/сладкиша в поднос.

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...