вторник, 24 юни 2014 г.

ДИНЯ СЪС ЗАПЕЧЕНО МАРИНОВАНО СИРЕНЕ



продукти:

добре узряла диня;
бяло саламурено сирене;
краве кашкавал(за поръска)по желание;

***за маринатата:
млян черен пипер;
чеснов прах;
орехово олио;

Объркваме пипера,гранулирания чесън и ореховото олио.
С помощта на четка или даже с ръка намазваме сиренето,което сме нарязали на парчета с дебелина 1 см..Оставяме в хладилник за около два-три часа.
Печем на сух тиган и поднасяме със сочната диня.
Ако пожелаем поръсваме топлите сиренца с настърган кашкавал.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...