сряда, 5 април 2017 г.

СВИНСКО С МЕД,МОРКОВИ И ДВА ВИДА КИМИОН



продукти:

1-1,500 кг.свинска плешка;
500 гр.моркови;
2-3 с.л.мед;
2 с.л.черен кимион;
1 с.л.кимион;
2 с.л.сусам;
100 мл.олио;
2 с.л.соев сос;
1 даф.лист;
зърна черен пипер;
сол;

Нарязваме месото на късчета които хубаво объркваме в глинен съд с кимионите,сусама,соевия сос,солта.Добавяме и едрите,морковени резени.
Заливаме с 250 мл.вода,в която сме разтворили меда.Поръсваме с черния пипер.Пъхваме дафиновият лист и поливаме с олиото.
Покриваме с алуминиево фолио и печем на 170С около час и половина-два като половин час преди да изключим фурната махаме фолиото!
Месото направо се топи в устата!Добър апетит!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...