понеделник, 7 януари 2013 г.

ПОСТНА ТИКВЕНА СУПА


продукти:

700-800 гр.тиква;
1 глава кромид;
1/2 връзка магданоз/дръжките/;
2 зеленчукови бульона;
1/2 ч.л.сол;
5-6 с.л.зехтин;

лимон;
тиквене и слънчогледови семки;


В 3 л.вода сваряваме парчетата тиква,едро нарязания кромид и магданозени стебла.В тенджерката пускаме и солта,заедно с бульончетата.
Готовите зеленчуци пасираме и поливаме със зехтина.Получава се плътна кадефена крем-супа,която поднасяме поръсена със запечените семки и лимонов сок..........
Прекрасно е!

ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...