понеделник, 7 януари 2013 г.

ПОСТНА ТИКВЕНА СУПА


продукти:

700-800 гр.тиква;
1 глава кромид;
1/2 връзка магданоз/дръжките/;
2 зеленчукови бульона;
1/2 ч.л.сол;
5-6 с.л.зехтин;

лимон;
тиквене и слънчогледови семки;


В 3 л.вода сваряваме парчетата тиква,едро нарязания кромид и магданозени стебла.В тенджерката пускаме и солта,заедно с бульончетата.
Готовите зеленчуци пасираме и поливаме със зехтина.Получава се плътна кадефена крем-супа,която поднасяме поръсена със запечените семки и лимонов сок..........
Прекрасно е!

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...