четвъртък, 25 септември 2014 г.

ЗЕЛЕН ФАСУЛ СЪС СВИНСКО МЕСО



продукти:

1 кг.зелен фасул;
600 гр.свински бут;
1 бр.зелена чушка;
1 бр.морков;
1-2 гл.кромид лук;
2 с.л.доматено пюре;
1 ч.л.черен пипер;
сол;
магданоз;
сух джоджен;
олио;

Нарязваме свинския бут на средни късове.В тенджерка сипваме олиото и го загряваме,когато е достатъчно горещо пускаме месото и го запържваме за 5-10 мин..Посоляваме го и го заливаме с 500 мл.вода.Оставяме на тих огън месцето да се вари, до като остане почти на мазнинка.Тогава прибявяме при него нарязаните на едро морков,чушка и кромид и заливаме с размитото в 500 мл.вода доматено пюре.Поръсваме с джоджена,посоляваме допълнително и оставяме ястието да ври до готовността на зеления фасул.Ако през периода на готвенето е нужно се долива още водичка.Готовата гозба поръсваме със смлян черен пипер и пресен магданоз.
Поднасяме и кисело млеко като допълнение.....чудесно е,опитайте!



До като готвехме фасулчето с Арчи снимахме есенното варненско небе и морето от терасата....
Поздрав от нас:)))!






БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...