вторник, 22 март 2016 г.

ГЪБЕН КЕТЧУП



продукти:

5-6 големи печурки;
2-3 щипки сол;
2 бр карамфилчета;
1/2 ч.ч.оцет(винен;
1/2 ч.ч.захар;
20 м.олио;
2 ч.л.брашно;
1 1/2 ч.ч.вода;
щипка индийско орехче;
1 пръчка канела;
олио;

Нарязваме и посоляваме гъбите.Поставяме ги в цедка върху купа за поне 12 часа.Хубаво изцеждаме сока и го запазваме.
В сгорещеното олио запържваме гореспоменатите печурки и след 5-6 минутки добавяме оцета,отцедената гъбена вода,захарта,кармфилчетата и канелата.Сипваме и водата.Оставяме течността да се редуцира на 1/3.Сгъстяваме с размито в студена водичка брашно и поръсваме с индийското орехче.
Кетчупът е повече от великолепен!




МАСЛЕНИ, ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ С ЦВЕТЯ

състав:150гр.меко, краве масло;2 жълтъка; 100 гр.пудра захар;~150гр.фини,овесени ядки;~100гр.брашно;2с.л.пресно млеко(сметана) аранжира...