вторник, 2 декември 2014 г.

ПЛЪТНА РИБЕНА ЧОРБА


продукти:

3 бр.глави от паламуд;
1 гл.кромид лук;
2 бр.морков;
3-4 бр.картофи;
1 малка глава целина;
50-100 мл.прясно мляко;
2-3 стр.кервиз;
1 бр.чушка;
1-2 стр.девисил;
2 с.л.брашно;
черен пипер;
сол;

В подсолена вода сваряваме за 15 мин.(от завирането) измитите паламудени :) глави.Изливаме водата и пак сипваме 1,500 л.вода.Посоляваме и варим пак за 15-2 мин..Изхвърляме и тази вода.Почистваме главите и месото пускаме в 1,500 л.чиста подсолена вода,заедно с нарязаните на кубчета обелени картофи и моркови.Наситнените кромид,чушка и целина.Подправяме със ситно нарязаните кервиз и девисил.Когато зеленчукът вече е уврял загряваме олио в тиганче и запържваме брашното в него.Разреждаме с млякото и "застройваме"чорбата .Поръсваме с прясно смлян черен пипер..
Поднасяме с лимон .


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...