четвъртък, 22 октомври 2015 г.

ПЕЧЕНО СВИНСКО МЕСО С ЛИМОН


продукти:

1 кг.свински гърди (без кост);
8-10 бр.дребни моркови;
7-8 бр.по-едри картофи;
2 стр.праз лук;
1 бр.лимон;
сол;
пушен червен пипер;
черен кимион;
млян кимион;
млян черен пипер;
олио;


Тази рецепта е от онези.....,простите,неангажиращи със себе си,бедни от към продукти,но и от гозбите запомнящи се с аромат,вкус и вид:)))!

Обелваме картофите и разполовяваме по дължина.Към тях в тавичката прибавяме и почистения нарязан на парчета с дължина 6-7 см.праз и целите морковчета.В съда добавяме и месото и нарязания на филийки лимон.Подправяме със солта и останалите аромати,чието количество оставям на ваш вкус.Объркваме всичко с ръце.Поливаме с 150-200 мл.вода и малко олио(ако решим че е нужно).Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем час-час и половина на 160С.като десетина минутки преди изключването на печката печенето е без фолио.
Да Ви е сладко!



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...