вторник, 20 декември 2011 г.

ПЪРЖОЛИ С ЧЕРВЕНО ВИНО

продукти:

1 кг.свинско/врат или плешка/;
200 мл. червено вино;
сол;
олио;
брашно/за овалване/;

за маринатата:

1 ч.ч.доматен  сок;
50 мл.олио;
4 скл.чесън;
1 с.л. сол;
1 с.л.черен пипер;


Нарязваме месото на пържолки  с дебелина около 1-1,5 см..
Приготвяме маринатата като смесим продуктите за нея в по-дълбока купа.Пържолките овалваме добре в марината и ги оставяме да се овкусяват за 2-3 часа.
Овалваме в брашно всяка от пържолките и пържим в добре загрято олио.
Изпърженото месце  слагаме в тенджерка и го заливаме с винцето.Оставяме да покъкри на котлона за 10-15 мин.

Ако прецените може да добавите още малко сол :)
Това че сме сготвили пържолките с вино,не значи че не трябва да имаме и в чашата от живителната течност:)
Да Ви е сладко!

АПЕТИ ГАРНИТУРА

продукти:

0,500 кг. големи глави лук;
0,500 кг. зелени ябълки;
0,200 кг. червено зеле/приблизително/;
4-5 с.л. олио;
2 с.л.мед;
2 с.л.балсамов оцет;
сол;

Загряваме олиото в по-дълбок тиган и запържваме до карамелизиране лука , нарязан на полумесеци .
Прибавяме нарязаното на ивици червено зеле и посоляваме.Разбъркваме от време на време.След около 5-10 мин.включваме в сместа и нарязаните на едри парчета обелените ябълки.

Овкусяваме с меда и балсамовия оцет.

След 3-4 мин.дърпаме от котлона.Ябълките трябва да останат леееко хрупкавки.
Тази гарнитура е уникална компания на свинската пържолка:)

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...