понеделник, 11 юни 2012 г.

ТЕРИН С ПАТЛАДЖАН И СИРЕНЕ



продукти:

2 бр.патладжани/по-големички/;
100 гр.сирене;
1 ч.ч.извара;
3 яйца;
1/2 ч.ч.грах/консерва/;
1 бр. сръбска наденица;
50 гр.кашкавал;
1/2 ч.л.черен пипер;
2-3 скл.чесън;
магданоз;
олио;



Нарязваме на дълги половинсантиметрови филийки патладжаните.Посоляваме и оставяме за кратко.
Слагаме 1/2 с.л.олио в тефлонов тиган да се затопли добре и запичаме няколко филийки от зеленчука.Пак сипваме малко мазнинка и печем от патладжана-така до като преключим.
Натроченото сирене,изварата,яйцата,граха,нарязания магданоз,накълцания чесън и черния пипер се объркват хубаво.


Вземаме силиконова правоъгълна/терин/форма и застиламе дъното и с патладжан,така че от зеленчука да има повдигнато и на страните.Изсипваме 1/2 от сиренявата смес.Поставяме обелената наденица и покриваме с останалата смес.


Печем на 200 С за около 40 мин.


Обръщаме терина и още топъл го покриваме с настърган кашкавал.
Изчакваме малко да поизстине преди да го нарежем.
Да ви е сладко!



Много добре ще стане ако към него сервираме и доматен сос:))

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...