понеделник, 26 януари 2015 г.

ТОРТА С ХАРАКТЕР

Моят син порасна....,стана на 23 :)!
Обичам моето момче за последователното му израстване като личност и неизменната му човечност и безкористност в отношенията с околните.Уважавам разумните му решения и  благодаря за откровените му коментари и съвети при нашите така любими ми разговори.....

продукти:

30 бр.медени бисквити за торта;
4 пак.крема сирене;
100 мл.течна подсладена сметана;
200 гр.бял шоколад;

орехови ядки за украса;

100 мл. кафе еспресо;

Хубаво разбиваме кремата сирене с помощта на миксер.Към нея прибавяме на тънка струйка разтопения на водна баня бял шоколад(оставили сме мъничко за украса).
Разбиваме и течната сметана на твърд сняг и я добавяме малко по малко от нея към кремата сирене и внимателно обединяваме двата крема ,разбърквайки с шпатула.
Получаваме вкусен и пухкав крем.
Подреждаме 1/3 от бисквитите като леко потапяме в кафето.Покриваме с крема.Подреждаме 2/3 от бисквитите,които също сме топнали в кафе.Върху тях разпределяме от кремчето.Останалите десет меденки потапяме в кафе и с тях редим последния бисквитен блат.
С останалия крем завършваме тортата.Украсяваме със запечените на тиган счукани орехови ядки и накълцания шоколад,който оставихме за целта......
Тази торта е със силно изразен характер!Чудесна е!






СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...