сряда, 30 август 2017 г.

ТЕРИН ОТ КЪЛЦАНО СВИНСКО С МАНАТАРКИ


продукти:

1 кг.свинско месо (плешка);
3-4 бр.манатарка;
2-3 скил.чесън;
1 малка гл.кромид;
сол;
черен пипер;

1/2 лимон;


Месото накълцваме на ръка или с помощта на чопър.
Гъбите запържваме в малко олио(зехтин).
Омесваме месото с изстиналите гъби,счуканите чеснови скилидки,наситнения лук и подправките.
Покриваме тавичката за терин с хартия.
Намазняваме я.Подреждаме лимона,нарязан на резанчета.
Изсипваме месото и го претискаме,разпределяйки с ръка.
Печем на 170С на водна баня за 40-50 мин.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...