събота, 8 декември 2018 г.

ШВЕДСКИ КЕЙК С ДЮЛЯ


продукти: 250гр.брашно;2 ч.л.сода за хляб;1 ч.л.канела;250гр.захар;
                  3яйца;150 разстопено масло;
                  2 дюли;

продукти за глазурата: 25 гр.краве масло;3 с.л захар;1ч .л.канела;


Смесваме първо сухите съставки.Към тях  прибавяме едната дюля,нарязана на дребни кубчета (не е нужно да я белим).
Много добре разбиваме разстопеното масло с яйцата.
Двете смеси се объркват.
Изсипваме тестото в съда за печене,чието дъно сме застлали с хартия .
Другата дюля нарязваме на полумесеци и разпределямя върху тестото.
Печем в затоплена фурна при 180С за около 40-50 мин..

Глазурата я приготвяме на котлона....Получаваме карамелена консистенция,която разпределяме още топла върху сладкиша!               



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...