четвъртък, 26 януари 2012 г.

СВИНСКО 20

продукти:

0,500 кг.свинско месо /шарено/;
0,150 кг.пушено свинско филе ;
0,150 кг.кромид лук;
1 ч.л.ронена чубрица;
1 к.л.кимион;
1 к.л.черен пипер;
1 1/2 ч.л.зеленчукова подправка;
1 с.л.олио;
за подложката:

0,800 гр.консерва белени домати;
2 бр.моркови;
1/2 стрък праз;
5 с.л.олио;
5 ск.чесън;
1 ч.л.сол;
2 ч.л.захар;

магданоз;

Нарязваме свинското месо и заедно с половината от зеленчуковата подправка и 200 мл.вода гозадушавамв до готовност.

Нарязваме доматите на ситни парченца .Към тях прибавяме кубчетата моркови,наситнения праз и скилидки чесън.Овкусяваме със солта ,захарта и олиото.Слагаме тенджертката на котлона и на тих огън готвим, докато остане на мазнинка.

Слагаме 1-та лъжичка олио в тефлонов тиган и прибавяме нарязания на полумесици лук заедно с жулиените филе.
Като забележим карамелизиране на лука прибавяме и свинското месце и останала половин лъжичка зеленчукова подправка.
Поразбъркваме около 10 мин.,така че да не остане никаква течност.Изключваме котлона и поръсваме с ронената чубрица,кимиона и черния пипер.
Сервираме като в чинийката слагаме първо от доматената подложка,отгоре разпределяме от месото и поръсваме обилно с пресен магданоз.
Дано Ви се услади,така както на нас :)!



САЛАТА БОБИ

продукти:

0,500 кг.китайско зеле;
100 гр.кайсиеви ядки;
100 гр.маринован чесън;
копър;

за дресинга:
50 мл.олио;
4 с.л.ябълков оцет;
2 ч.л.сол;


Кайсиевите ядки се изпичар на сух тиган.Нарязваме зелето на тънки ивици и прибавяме към него изчистените скилидки чесън.Поръсваме с ядките и наситнения копър и заливаме с дресинга.
Импровизирах,но се получи една много свежа и вкусна салата,която ако опитате ще бъде в списъка Ви -ЛЮБИМИ :).

СУПА С ПРЯСНО МЛЯКО И ВОДЕНИЧКИ

продукти:


200 гр.патешки воденички;
500 мл.прясно мляко;
2 бр.моркови;
3 стр.пресен кромид-лук;
1 с.л.зеленчукова подправка;
1 ч.л.сол;
5-6 с.л.олио;
2 с.л.царевично брашно;
магданоз;
черен пипер;

Предварително сваряваме воденичките в подсолена вода.Когато са готови ги нарязваме на ситни парченца.
В подходяща тенджера изсипваме прясното мляко заедно с 300-400 мл.вода.Нарязваме морковчетата  и лука и заедно с воденичките ги пускаме в млякото.Посоляваме със зеленчуковата  подправка и солта.Когато морковите са сварени идва време за застройката.........
В тиган слагаме олиото и когато се загрее запържваме в него царевичното брашно.Към запръжката с помощта на черпак прибавяме постепенно от бульона.Когато достигнем гъстота на <боза>:) прибавяме застройката към супата.
При сервиране поръсваме с черен пипер и магданоз.
Да Ви е сладко!

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...