понеделник, 25 ноември 2013 г.

КАША С КОПРИВА




продукти:

пресна (зелена)коприва;
зелен лук;
олио;
брашно;
сол;

орехови ядки;

Попарваме копривата във вряща подсолена вода.След като поомекне,заливаме копривата със студена вода и отцеждаме в гевгир.
Изстиналата копривка наситняваме.
Загряваме олиото на дъното на тенджерка и за минута-две запържваме парченцата лук и коприва .
Посоляваме.Поръсваме с брашно и запържвайки разбъркваме.
Сипваме вода(бульон)и разреждаме до получването на малко по-рядка каша,защото като поври мъничко ще сгъстим с чукването на няколко яйца,които с помощта на вилица пораздърпваме:).
При поднасянето поръсваме с едро счукани орехови ядки.

ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...