петък, 14 декември 2012 г.

ПИЛЕ " ТРЪСТ "



продукти:
5 бр.пилешки пържоли/бут/;
1 1/3 ч.ч.брашно;
50 мл.олио;
50-60 гр.кашкавал;
1 с.л.сух копър;
1 ч.л.черен пипер;
1 каф,л.сол/по желание/;

продукти за марина:

1/2 ломон сок;
1-2 с.л.горчица;
1 ч.л.сол;
1/2 каф.ч.соев сос;
3 скил.чесън;
2 щипки черен пипер;

Приготвяме марината и хубаво омесваме пържолките с нея.Прибираме купата в хладилник за около 3-4 часа/колкото повече,толкова по-добре:)/.
Изсипваме брашното в удобна за овалване чинийка.
Сипваме олиото в тиган и го загряваме.
Потапяме всяка от пържолките и от двете страни в брашното и пържим до порозовявяне:първо от страната с кожата,после обръщаме.
Нареждаме пилешките пържолки в тавичка и ги заливаме със сос,приготвен както следва:
в мазнината,останала в тигана изсипваме останалото брашно останало от овалването.Посоляваме/ако преценяме,че е необходимо/и сипваме вода до получането на гладък и с гъстота на боза:)))) сос.Подправяме с черния пипер и сухия копър и заливаме пържилките.

Печем за около 20 мин. на 170-180С малко преди да изключим фурната поръсваме с настъргания кашкавал.
Препоръчвам Ви ги....прекрасни са!


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...