четвъртък, 31 май 2012 г.

ПУКАНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА



продукти:

300 гр.люти чушлета;
1 каф.ч. ябълков оцет;
1 каф.ч.вода;
1/3 каф.ч.олио;
1 каф.ч.захар;
1 с.л.сол;
1/2 вр.магданоз;
1 гл.пресен чесън;

Опукваме чушлетата и ги объркваме с наситенените магданоз и чесън.
В тенджерка сипваме оцета,водата,олиото,солта и захарта.Бъркаме на топлия котлон докато захарта се стопи.Ако прецените,че захарта Ви е малко добавете още.
Заливаме чушлетата с топлата марина и оставяме в хладилника-колкото по-дълго време,толкова повече поемат от маринатата.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...