понеделник, 19 октомври 2015 г.

ПИЯНИ ПЛОДОВЕ


продукти:

3 бр.ябълки;
1 бр.круша;
5-6 с.л.дюлева(кайсиева,крушева) ракия;
6 с.л.нерафинирана захар;
2 с.л.бяла кристална захар;
50 гр.краве масло;

оризово фиде;
канела;

Заграяваме маслото в тиган.Когато  температурата е достатъчно висока сипваме плодовите резани(по-едрички).Поръсваме ги със захарта.Разбъркваме около пет минутки и добавяме алкохола заедно с фидето.Подправяме с канеления прах.Не забравяме да разбъркваме за още 3-4 мин..
Сервираме охладен десерта!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...