сряда, 26 септември 2012 г.

КУС-КУС С ПИЛЕ И ЯЙЦА



продукти:

1 ч.ч.арабски кус-кус;
2 бр.пилешки бутчета/големи/;
1 бр.морков;
1 бр.червена чушка;
1 бр.зелена чушка;
1 каф.ч.грах;
4 бр.яйца;
сол;

10 с.л.олио;

Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода.Когато изстинат ги обезкостяваме и накъсваме месото на средно-големи парченца.
Изсипваме кус-куса в купа и го заливаме с пилешкия бульон,така че течността да е с един пръст над него.Покриваме съда с фолио или с капак.Оставяме за 10-15 мин..
В тенджерка задушаваме за 10-15мин. нарязаните на дребно зеленчуци/чушки и морков/заедно с половината от олиото и малко от бульончето.Прибавяме граха и пилешкото и задушаваме за още толкова/зеленчукът е хубаво да е леко хрупкав:)).
Смесваме кус-куса и задушените зеленчуци с пилешко.
В другата половина от олиото запържваме яйцата като не забравяме да ги бъркаме.Когато са 1-2 мин.преди да са напълно готови към тях прибавяме кус-куса.Объркваме хубаво и изсипваме в по-дълбока чиния за сервиране.
Да Ви е сладко!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...