сряда, 26 септември 2012 г.

КУС-КУС С ПИЛЕ И ЯЙЦА



продукти:

1 ч.ч.арабски кус-кус;
2 бр.пилешки бутчета/големи/;
1 бр.морков;
1 бр.червена чушка;
1 бр.зелена чушка;
1 каф.ч.грах;
4 бр.яйца;
сол;

10 с.л.олио;

Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода.Когато изстинат ги обезкостяваме и накъсваме месото на средно-големи парченца.
Изсипваме кус-куса в купа и го заливаме с пилешкия бульон,така че течността да е с един пръст над него.Покриваме съда с фолио или с капак.Оставяме за 10-15 мин..
В тенджерка задушаваме за 10-15мин. нарязаните на дребно зеленчуци/чушки и морков/заедно с половината от олиото и малко от бульончето.Прибавяме граха и пилешкото и задушаваме за още толкова/зеленчукът е хубаво да е леко хрупкав:)).
Смесваме кус-куса и задушените зеленчуци с пилешко.
В другата половина от олиото запържваме яйцата като не забравяме да ги бъркаме.Когато са 1-2 мин.преди да са напълно готови към тях прибавяме кус-куса.Объркваме хубаво и изсипваме в по-дълбока чиния за сервиране.
Да Ви е сладко!


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...