петък, 2 март 2012 г.

КЕКС "МЕЛАНИ"



продукти:


3 бр. жълтъка;
100 гр.краве масло;
1/2 ч.ч.пресно млеко;
1/2 ч.ч.кафява захар;
1/2 ч.ч.бяла захар;
2 ч.ч. брашно;
1 бр.бакпулвер;
1 бр. банилия;
кората на 1 лимон;
4 бр.сухи пасти;
1/2 ч.ч.орехови ядки;

Разбиваме много хубаво/на пяна/настърганото масло,захарта,ванилията и лимоновата кора.Прибавяме един по един жълтъците,пресното млеко ,в което е погасен бакпулвера и постепено сипваме и брашното.
Тестото което се получава може да Ви се стори по-гъсто от обикновеното кексово тесто,но не се притеснявайте!
Орехите разпределяме на дъното на силиконова кексова форма.С помоща на лъжица сипваме половината от тестото ,нареждаме сухите пасти и изсипваме останалото тесто.
Печем в умерена /150-170 градуса/фурна за около 40 минути.
Това е прекрасен и дълготраен кекс,който горещо препоръчвам!
Да Ви е вкусно:)
 Може да го поръсите с пудра захар,но у дома специално този кекс се предпочита без поръска:)

ДРЕБОЛИЙКИ С ФЪСТЪЧЕНА ПАНИРОВКА



продикти:


500 гр.пилешки дробчета;
500 гр.пилешки воденички;
3 бр.яйца;
50 гр.белен суров фъстък;
1 ч.ч.брашно;
1 ч.л.куркума;
1 ч.л. сол;
1ч.л.черен пипер;

олио  за пържене;
лимон за овкусяване;

Предварително и поотделно сваряваме дреболийките в подсолена вода.Оставяме ги да изстинат.
Разбиваме яйцата заедно със солта,куркумата и черния пипер.
Счукваме в хаванче фъстъците на по-едри парченца.Объркваме брашното и фъстъка в подходяща чинийка.Слагаме олито в тигана и изчакваме хубаво да се загрее.
Овалваме дреболийките първо в брашненофъстъчената смес,яйце и в горещото олио.


Переодично обръщаме дробчетата и воденичките до готовност.Поднасяме пресно изцеден лимон.

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...