сряда, 2 октомври 2013 г.

КЮФТЕТА ОТ ЛЕЩА С ТОПЕНО СИРЕНЕ


продукти:

300 гр.леща;
2 бр.големи моркови;
1 гл.кромид;
2 бр.средни картофа;
2 бр.яйца;
100 гр.топено сирене;
магданоз;
сол;
черен пипер;
олио;

брашно+галета за овалване;

В подсолена вода сваряваме лещата и почистените моркови,картофи и глава кромид.Отцеждаме сварените зеленчуци.Оставяме ги да поизстинат и намачкваме с ръце или ръчна преса картофите и лещата.Прибавяме нарязаната глава кромид лук,яйцата и подправяме с черния пипер и със сол(ако е необходимо).Омесваме добре и към своеобразната кайма включваме и морковите,нарязани на дребни зарчета ,парченцата топено сирене и наситнения ароматен магданоз.
Оформяме кюфтенца,овалваме ги в сместа от брашно и галета и ги подреждаме в тавичка,която предварително сме застлали с хартия.
Поливаме ги с олио и печем на 170С до готовност.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...