неделя, 22 септември 2013 г.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С МАЙОНЕЗА


продукти:

1 ч.ч.млечна майонеза(по възможност домашна);
1 бр.яйце;
1/2 ч.ч.захар;
1 1/2 ч.ч.брашно;
4 с.л.прясно мляко;
1 бакпулвер;
3 с.л.какао;
1 с.л.канела ;

1-2 бр.ябълки;

5 с.л.сусам;
5 с.л.захар;
1/2 с.л.краве масло;
2-3 с.л.прясно мляко;

Хубаво разбиваме майонезата,яйцето и захарта.Прибавяме бакпулвера,погасен в пресното млеко и подправяме с какаото и канелата.Постепенно включваме и брашното,получаваме сравнително гъсто кексово тесто.
Изсипваме тестото в силиконова форма или в предварително покрита с домакинска хартия тавичка.Обелените и нарязани по наш вкус ябълки подреждаме според формата на тавичката.
Печем на 170С до готовност.
Поизстиналия сладкиш заливаме със сусаменокарамелената смес,която приготвяме както следва:
В малка тенджерка сипваме сусама и захарта.Карамелизираме заедно с мекото масло,малко преди да дръпмем карамела от "огъня"сипваме и млякото.
Разпределяме карамела върху сладкиша....и каним гости:))))



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...