петък, 15 март 2013 г.

ДРОБ-КАВЪРМА


продукти:

500 гр.свински черен дроб;
500 гр.стар кромид;
100 мл.червено вино;
100 мл.олио;
1 гл.чесън;
2-3 ябълки;
2 с.л.доматено пюре;
2 дафинови листа;
3-4 бахара;
сол;

Нарязваме дробчето и заедно с полумесеците кромид го пъхваме в глинен съд.Изсипваме виното,в което сме размили доматеното пюре и олиото.Прибавяме почистените и нарязани на едро ябълки и скилидките чесън.Пускаме бахрчетата и дафиновите листа.Посиляваме и поливаме с вода така,че да е с два-три пръста над нивото на дроба.
Печем в студена фурна на 180С за около 1 1/2ч.-2ч..


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...