вторник, 8 юли 2014 г.

КЪРНАЧЕ СЪС ЗАЛИВКА


продукти:

500 гр.телешко (свинско) кърначе;
2 бр.домат;
1 каф.ч.пресно млеко;
2 бр.яйца;
50 гр.пушен кашкавал;

4-5 с.л.олио;

С четка намазваме с половината олио дъното на тавичка(моята беше с размери 15:25).Навиваме плътно кърначето,следвайки фотмата на тавичката,като го намазваме с останалото олио.Запичаме за 10-15 мин.и покриваме с кръгчета домат,посолени.Заливаме със сместа от млекото и яйцата(добре разбита)и разпределяме кашкавалчето,което сме нарязали на дребни парченца или сме настъргали.
Запичаме до готовност и сервираме с любима салата.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...