неделя, 9 септември 2012 г.

ПРЕСНО ЗЕЛЕ СЪС СВИНСКО



продукти:
700-800 гр.свински бут;
1,300 кг.зеле;
500 мл.доматено пюре/ПВЦ кутийка/;
2 с.л.червен пипер;
1 малка глава кромид;
100 мл.олио;
сол;

Нарязваме зелето на средно-ситни късове.
Месото в случая го взех отрязано на шайба/с тънка сланинка и малко кокалче:)))/,а може и месо на късове.
Наситняваме кромида и вземаме по-голяма тенджера ,започваме с готвенето.
Редим:1/2 от зелето,шайбата месо,малко сол,лукът,червен пипер и останалото зеле.
Поливаме с олиото,доматеното пюре и 500 мл.вода.Поръсваме с още сол и слагаме тенджерата на котлона на среден огън.
От време на време след завирането поразбъркваме/побутваме:))/зелето,ако се налага сипваме допълнително вода.Варим докато месото е готово за консумация и ястието остане на мазнинка:)))
Да Ви е сладко!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...