четвъртък, 30 март 2017 г.

МАЛКО ПОЗАБРАВЕНО ЯСТИЕ С КАЙМА


продукт:

500 гр.свинска кайма;
300 гр.картофи;
1 вр.пресен лук;
1/2 вр.магданоз;
2-3 бр.гъби;
1 яйце;
кашкавал за поръсване;
щипка индийско орехче;
сол;
черен пипер;
олио;

Картофите се обелват и настъргват.
В купа поставяме каймата и картофите.Добавяме наситнения лук и магданоз.Чукваме яйцето и омесваме с подправките и нарязаните на дребно гъбки.
Намазняваме тавичката ,в която разстиламе сместа.Намазваме и отгоре с мазнинка.Аз разпределих тук-там чери доматчета,но те не са задължителни.
Печем на 170С до готовност като преди да сервираме поръсваме с настърган кашкавал.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...