събота, 30 юни 2012 г.

БУРМА ТАТЛИИ



продукти за тестото:

1 бр.яйце;
1 ч.ч.олио;
1 ч.ч.кисело млеко;
1 бр.бакпулвер;
щипка сол;
брашно;

олио за пържене;

продукти за сиропа:

3 ч.ч.вода;
2 ч.ч.захар;
1 ч.л.сок от лимон;
1 пръчка канела;

Първо започваме с приготвянето на сиропа,като изброените продукти ги слагаме в тенджерка на котлона да заврат.Сиропът ни е нужен студен:))
В киселото млеко погасяваме бакпулвера.Прибавяме олиото,солта и яйцето.Объркваме сместа и постепенно сипваме брашно ,докато получим меко тесто.
Разделяме тестото на две равни части.Всяка топка разточваме на тънка правоъгълна кора
Режем на ленти с ширина около 1 см./един пръст:))/.



Всяка лентичка навиваме на вилица и с избутване пържим в силно загрято олио,докато порозовеят.Потапяме в студен сироп.
Тези прекрасни татлии взаимствах от тук http://berina-berina.blogspot.com/2010/01/catal-tatlisi_13.html ,за което благодаря на Berina.
Да Ви е сладко!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...