вторник, 18 октомври 2016 г.

ШОКОЛАДОВИ БАРОВЕ "КАФЯВИЯТ АРЧ"


Вчерашният ден бе прекрасен,независимо от лошото време :)..Прекарах голяма част от деня в приятната компания и във великолепното заведение на Петя Раева . Петя е невероятно позитивен и вдъхновяващ събеседник,а това че е човек с изчистен и премерен вкус говори отпускащо елегантното обзавеждане на Green Line Restaurant  ,а за вкусното и разнообразно меню не бих могла да бъда достатъчно изчерпателна и поради тази причина просто бих Ви препоръчала да се насладите лично!Държа да дам само една препоръка....не пропускайте сочните и богати на аромат и вкус десерти!


Като споменах за десерт,реших че това е денят в който ще Ви "сервирам" един шоко-шедьовър...

продукти:

375 гр.кондензирано мляко;
200 гр.черен шоколад;
100 гр.млечен шоколад с лешници;
30 гр.сушени кайсии;
30 гр.сушени смокини;
30 гр.сушена папая;
30 гр.сушени сини сливи без костилка;
2/3 ч.ч.печени,белени фъстъци;
1/2 с,л,есенция Ванилия(течна);

Шоколада разтапяме на водна баня и добавяме към кондензираното мляко.В съда с шоколадовата смес добавяме 2/3 от нарязаните сушени плодове,ванилията и 2/3 от предварително обелени и запечени фъстъци.
В предварително застлана с домакинска хартия правоъгълна тавичка изсипваме вече започващо да се сгъстява смес.Заравняваме и поръсваме с останалите ядки и парченца плодове.
Прибираме в хладилник най-малко 2 часа преди да нарежем и поднесем....
Чудесен десерт!
Вдъхнових се от Zoki :) !

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...