понеделник, 20 август 2012 г.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ



продукти:

2 бр.яйца;
2 каф.ч.олио;
1 каф.ч.кафява захар;
1 каф.ч.бяла захар;
1 каф.ч.кисело млеко;
1 бакпулвер;
1 ч.л.канела;
0,500 кг.ябълки;
брашно/на око за меко тесто/;


Разбиваме яйцата и към тях прибавяме кафявата захар и половината от бялата захар.Към сместа прибавяме канелата,олиото и киселото млеко,в което сме погасили бакпулвера.
Сипваме брашното постепенно.Омесваме меко тесто,което разделяме на три части.
2/3 от тестото разстиламе с ръце на дъното на подходяща тавичка.
Обелените и почистени ябълки,нарязваме на кубчета и разпределяме върху тестото.Останалото тесто разточваме кора с дебелина 0,5 см.и нарязваме на 1 см.ленти,с които покриваме плодовете.Поръсваме сладкиша с остатъка от захарта и печем на 160С до готовност.
Когато сладкишът изстине го нарязваме на удобни за сервиране парчета.

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...