вторник, 16 юли 2013 г.

ЯГОДОВ СЛАДКИШ с топинг


продукти:

500 гр.ягоди;
1/2 ч.ч.пресно млеко;
1/2 ч.ч.олио;
2 бр.яйца;
1 1/2 ч.ч.брашно;
1/2 ч.ч.захар;
1 амонячна сода;
6-7 бр.бисквити с шоколад;
1 с.л.канела;
1 щипка сол;

за топинга:

1/2 ч.ч.вода;
5 с.л.какао;
5 с.л.захар;
1 ч.л.мляно кафе;

Погасяваме содата в пресното млеко.Прибавяме олиото,захарта,солта и хубаво разбиваме ,съвместно с яйцата .Ароматизираме  с канелата и постепенно приобщаваме брашното.
Разпределяме ягодите  на дъното на тавичката и върху тях изсипваме тестото.От горе поставяме тук-там начупени бесквитите.

Печем до готовност на 170С.
Топинга го приготвяме на котлона и заливаме студения вече сладкиш.
Прибираме в хладилник поне за 2 часа преди сервиране.

С тези прекрасни горски цветя Ви пожелавам слънчев вторник:

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...