неделя, 27 ноември 2011 г.

МАСЛЕНИ ШОКООВЕСКИ

продукти:за около 50 бр.

100 гр.краве масло;
50 гр. фъстъчено масло;
1 ч.ч брашно;
2 ч.ч.озахарено овесено мюсли;
1/2 ч.ч.царевично брашно;
2 бр. яйца;
1/2 ч.ч. бяла захар;
4 с.л. ликьор Амарето;
1 ч.ч. чипс от черен шоколад;
30 гр. филиран бадем;
1/2 ч.л.сода за хляб;

Двата вида масла ги оставяма да омекнат на стайна температура .
Разбиваме яйцата със захарта като не е необходимо тя да се стопи.Прибавяме содата за хляб ,ароматното Амарето и маслата.Постепенно прибавяме овесените ядки,бялото  и царевичното брашно.Разбъркваме внимателно като включваме в сместа шоколадовия чипс и бадема.
От така приготвената смес с помоща на лъжица оформяме сладките върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса докато получат лек загар:)


БИСТРА ПИЛЕШКА СУПА СЪС ЗАБУЛЕНО ЯЙЦЕ

продукти:

0,500 кг. пилешко месо;
3 бр. моркови;
1 бр.кромид-лук;
2 бр.домати;
дръжчиците на 1 вр.магданоз;
2 ч.л. сол;
1/2 ч.л. черен пипер;
яйца /бройката е според порциите/;

Сваряваме в подсолена вода пилешкото месо.Когато е сварено ,изчакваме да поизстине и го накъсваме на парченца,харесващи ни като големина:).
Прецеждаме бульона /ако ни се вижда малко като количество доливаме малко водичка,съответно добавяме още мъничко солчица/ и пускаме в него наситно нарязаните моркови,лук,домати и магданозени стебла.След около 30 мин. зеленчука е готов и към супата прибавяме пилешкото.Пускаме едно по едно яйцата във врящата супа и след 5 мин.изключваме котлона- не бъркаме .

При сервиране поръсваме с черен пипер и за всяка порция по едно яйчено облаче.

КРЕМ СУПА С КИСЕЛО МЛЕКО

продукти:

2 бр. моркова/около 200 гр./;
1 бр.зелена чушка;
1 бр.червена чушка;
200 гр.зеле;
4-5 бр.гъби;
1/2 връзка магданоз;
1/2 връзка копър;
2 с.л. суха зеленчукова подправка;

50 гр.краве масло;
100 гр.цедено кисело млеко;

Всички зеленчуци ,измити и нарязани на едро и подправени със зеленчуковата подправка се сваряват в 1,500 л. вода.При готовност течността е намаляла.Пасираме зеленчука и прибавяме киселото млеко с маслото.Правим още две-три  завъртания на пасатора и сме готови.
Поднасяме с крутони.
Да Ви е сладко!Това е една много успешна иновация на борша :)

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...