неделя, 19 март 2017 г.

ЗАДУШЕНО СВИНСКО С КОПЪРОВ АРОМАТ


продукти:

500-600 гр.свинско (шарено)месо;
5-6 бр.средни картофи;
2-3 гл.кромид лук;
5-6 копърови (по-дебелички)  дръжки;
1 шепа черни маслини(по възможност без костилка);
1/2 с.л.зърна черен пипер;
50 мл.червено вино;
150 мл.вода;
сол;
олио;


Рецептата е много лесна..От тези,които в съботните и неделните дни ти дават възможност да съчетаеш мързелуването със създаването на комфорт и уют у дома....:)
Обелените картофи измиваме и разполовяваме по дължина на две.
Лука обелваме и нарязваме на 3-4 по-дебелички филии.
Подреждаме картофите на дъното на тавичката.върху тях подреждаме лучените филии.Посоляваме.Разпределяме копъровите стебла,маслинитеи зърната пипер.
Отгоре поставяме цялото парче месо,което сме посолили.
Сипваме в съда водата и виното.
Поливаме с олио и покриваме съда с хартия.
Печем на 170С до готовност!



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...