неделя, 13 ноември 2011 г.

ПИЛЕШКИ РУЛАДИНИ СЪС СОС ОТ СИНЬО СИРЕНЕ

продукти:
4 пилешки филета;
50 гр.кашкавал;
2 кисели краставички;
черен пипер;
сол;
3 скилидки чесън;
царевично брашно;
олио;

сос:
60 гр.синьо сирене;
2 бр.червена пиперка;
200 мл.сметана за готвене;
черен пипер;


Мариноваме на сухо пилешкото филе със счукания чесън и черен пипер/времето за мариноване е относително ,колкото повече,толкова по-добре:)/
Във всяка пържолка слагаме нарязана на дълго кисела краставичка и парче кашкавал.Завиваме на рулце,закрепяме с клечка за зъби.Овалваме руладините в царевично брашно и пържим в добре загрята мазнина до апетитно зачервяване.

*Сос:
В 3-4 с.л. олио запържваме наситно нарязаните червени чушки.Прибавяме сметаната и нароненото синьо сирене.Разбъркваме сосчето до момента в който сиренето се е разстопило.Подправяме с черния пипер/малко/.

Гарнитурата е според желанията Ви!
Дано Ви допадне!

ГЪБЕНА КРЕМ-СУПА

продукти:
500 гр.гъби;
3 бр.моркови;
1 гл./малка/кромид-лук;
200 мл.пресно млеко;
1 глава целина/около 100 гр./;
1 зеленчуков бульон;
сол;
копър;

Нарязваме добре измитите гъби,целина,моркови и лук на едри парчета и ги заливаме с 1 л. вода.Пускаме бульончето и солта.
Когато зенчуците са готови прибавяме млекото и оставяме за още 5 мин. на котлона.
Пасираме супата и поднасяме с ароматен копър!
По желание може да подправим и с черен пипер.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...