събота, 8 юли 2017 г.

ПАТЛАДЖАН С ПУШЕНО МЕСО И МАНАТАРКА


Няма да си позволявам да давам количества и мерки,по простата причина,че продуктите бихте могли да съобразите с бройка на хора и големината на тавичката,която сте избрали.....

продукти:

патладжан;
пушено свинско филе(флейка;врат);
манатарка;
домати(настъргани);
кромид лук;
сол;
черен пипер;
зехтин(олио);

пармезан и магданоз за поръсване;

Обелваме на ивици патладжана и го посоляваме.
Нарязваме гъбите на едри парчета.
Пушеното месо и лука нарязваме на филийки(не много тънки) .
Редим в тавичката:патладжан,филе,патладжан,гъба,патладжан,лук,патладжан филе,....

Поръсваме с още малко сол и пипер.Заливаме с доматите и зехтин.
Покриваме с фолио и печем на 170 С.Когато преценим,че ястието е готово,премахваме алуминиевите листа и запичаме.
Поднасяме с поръска от пармезан и магданоз!

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...